Mån - Fre: 10:00-20:00 / Lör - Sön: 10:00-17:00

Öronakupunktur

Öronakupunktur

Öronakupunktur är en effektiv behandlingsmetod som fokuserar på att stimulera specifika punkter i örat för att lindra smärta, stress, sömnproblem och andra hälsoproblem.

Om akupunkturen

Öronakupunktur

Auriculoterapi eller öronakupunktur innebär att man genom stimulering av punkter på örat kan påverka olika delar av kroppen på reflexologisk väg.


Vanligen genom akupunkturnålar, frön eller massage. Öronakupunktur är en gammal kinesisk behandlingsmetod som bygger på en helhetssyn på människan där öronen är en spegel av kroppens organ och dess funktioner.


Nålarna stimulerar b.l.a. hormoner, nervsystem och cirkulationssystem.


Man grundar den här metoden på uppfattningen att det på öronsnäckan finns ett drygt hundratal kända zoner eller akupunkturpunkter som påverkar kroppens olika organ (hjärta, lunga, galla, livmoder, o.s.v) och ett stort antal funktioner (andning, tarmrörelser, cirkulation, hormoner, aptit, nikotin- och andra begär).


Fördelen med öronakupunktur är att den är relativt enkel och ger stora variationsmöjligheter. Det går att använda nålar, kulplåster, tryck och massage.


Det här betyder att den som inte gillar nålar fortfarande kan bli behandlad med öronakupunktur. De flesta problem går att behandla med öronakupunktur.


Den har visat sig speciellt effektiv vid stress, migrän, depression, smärtbehandling och inom missbrukarvården. Öronakupunktur lindrar abstinensbesvären.


Bra att veta för dig som t e x vill sluta röka. Bra alternativ för dem som känner det svårt att prata i t.ex. samtalsterapi. Öronakupunktur är en mycket enkel, men effektiv behandlingsform.


Öronakupunktur används inom Svensk och internationell sjukvård dagligen, med gott resultat. Öronakupunktur är en av behandlingsformerna inom TCM (Traditional Chinese Medicine) och har samma långa historia som traditionell akupunktur.


Örat ses som ett hologram för hela kroppen. Det innebär att kroppens alla delar motsvaras av punkter i örat. När det finns problem i någon kroppsdel, t.ex. mag-tarmbesvär, smärta i axlarna, hjärt-kärlsjukdom eller njursten så reflekteras dessa besvär på motsvarande punkter i örat som kan bli ömma, få en färgförändring, bli litet svullna eller buktiga.


Öron akupunktur 45 min

45 minuter, 500 kr

OBS Vi ber dig respektera din bokning. Eventuell ändring eller avbeställning ska ske senast 24 timmar innan avtalad tid, Sena avbokningar eller uteblivet besök debiteras kunden på hela ordinarie behandlingssumma. Avbokning ska ske i direkt kontakt med personal på Kiropraktor & Massage Experten Göteborg. Ni kan nå oss på 0720-10 10 43.

Vi svarar på era frågor om Öronakupunktur (FAQ)

Vad är öronakupunktur?

Sömnlöshet är en vanlig hälsoutmaning som ofta hanteras med medicinering inom vården, men alternativa behandlingar såsom akupunktur erbjuds också. Specifikt är öronakupunktur en teknik där nålar appliceras på örats yttre del för att lindra sömnproblem.

Vad hjälper om man masserar öronen på?

Om du börjar vid örats nedre del och försiktigt arbetar dig uppåt, kramar och knådar öronen, hjälper det till att värma upp dem genom en skonsam beröring.

Hur får man bort öron smärta?

För att lindra smärta i öronen, undvik att exponera dem för vatten. Skydda öronen med vattentäta proppar eller vadd vid bad och dusch. Ett upphöjt huvudläge under sömn kan också minska obehaget.

Vad är Nada behandling?

NADA-terapi erbjuder en unik metod för öronakupunktur, värderad globalt för sin effektivitet mot beroende av alkohol och droger, lindrande symptom som stress, ångest, och sömnsvårigheter med behandling riktad mot fem specifika punkter.

Vad kostar en Nada behandling?

Initialt besök brukar vara 700 kr, därefter 600 kr per session. Men hos oss kostar det 400 kr. Vid 6-10 sessioner blir priset 350 kr, och för mer än 10 gånger, endast 300 kr per tillfälle.

Varför bränner mina öron?

Öronbrännande känslor kan bero på inflammation i hörselgången, vilket ökar trycket mot den inflammerade trumhinnan. Ibland kan detta tryck orsaka att trumhinnan brister, vilket initialt förvärrar smärtan men senare leder till en lindring när trycket avtar.

Hur rensar man öron?

Inled med att varsamt spola örat med en blanding av ljummet vatten eller en saltlösning, vilket mjukgör öronvaxet så att det enkelt kan avlägsnas. Saknar du ett kit, använd duschen som alternativ.

Vad ska man göra om man har Öroninflamtion?

Om du eller ditt barn upplever smärta i örat under mer än 24 timmar, eller om öronvärken åtföljs av feber, bör du omedelbart söka dig till närmaste vårdcentral eller jourmottagning för att få hjälp med öroninflammation.

Scroll to Top