Aromaterapi

Aromaterapi är inom medicin en urgammal och mycket effektiv holistisk botningsmetod som ständigt ökar i popularitet.

Aromaterapi – användande av väldoftande oljor i terapeutiskt syfte – har gamla anor. Metoden praktiserades t.ex. i Egypten redan 3 500 år f.Kr. Den ”moderna” aromaterapin har sina rötter i 1900-talets Frankrike och har på senare år även vidareutvecklats i England.

Kombinationen av aromaterapi och massage bildar en idealisk behandlingsform eftersom den påverkar både kropp och själ.

Har man stressrelaterade problem och lider av till exempel oro, ångest, depression, muskel- och reumatisk värk, matsmältnings- och hudbesvär kan aromaterapivara till hjälp. Om de eteriska oljorna används på rätt sätt kan de ha en mycket kraftfull fysisk och mental effekt.

Eteriska oljor, som utvinns ur en rad olika växter, kan användas på många olika sätt: vid en lyxig massage eller ett aromatiskt bad, i en kompress, lotion eller kräm, de kan också inandas med hjälp av en aromaspridare.

Många oljor har en antibakteriell verkan. Oljorna uppges även bidra till att påskynda ämnesomsättningen i cellerna och motverka nedbrytningsprocesser. En del oljor används i kramplösande, urindrivande eller allmänt stärkande syfte. Aromaterapi verkar på hela nervsystemet. Den har en stor inverkan på humöret och ger en fantastisk känsla av avslappning.

Aroma massage , 30 min, 600 kr

Aroma massage , 60 min, 1000 kr

OBS Vi ber dig respektera din bokning. Eventuell ändring eller avbeställning ska ske senast 24 tim. innan avtalad tid, i annat fall debiteras 400kr för behandlingstiden. Avbokning ska ske i direkt kontakt med personal på Dolci Hälsocenter. Ni kan nå oss på 0720-10 10 43