Mån - Fre: 10:00-20:00 / Lör - Sön: 10:00-17:00

Svensk Klassisk Massage

Klassisk massage hos din kiropraktor

Vi använder beprövade tekniker för att lindra spänningar och öka cirkulationen i kroppen. Kontakta oss idag för att boka din behandling och upplev fördelarna med svensk klassisk massage.

Om massagen

Svensk Klassisk Massage

  • Vad är egentligen massage?
  • Hur massage påverkar dig fysiskt?
  • Hur massage påverkar dig mentalt?
  • Hur massage påverkar dig känslomässigt?

Hemligheten med massage beror på en kombination av tryck, rytm och kontakt. Inledningsvis arbetar man med ett lättare tryck och ökar gradvis efterhand som området bearbetas.

Efter det att den önskade effekten har uppnåtts går man åter tillbaka till ett lättare tryck. För att effekten av massagen ska bli maximal är det viktigt att händerna hela tiden är flexibla och följer kroppens konturer.

Likaså är det av vikt att förflyttningen av händerna över kroppens olika delar sker på ett smidigt sätt samt att kontakten hela tiden bibehålls. Rytmen av massagen ska likna ungefär samma takt som mottagarens hjärtrytm.

Det man åstadkommer med massage kan man definiera som ett tryck och töjningar på vävnader, särskilt då på muskler, blodkärl och hud. Detta medför en rad olika effekter på kroppen.

En person som får en ryggmassage medan han ligger med ansiktet nedåt på ett massagebänk, som påminner om de avslappnande effekterna som kan ses vid hypnosterapisessioner.
En kvinna och en man ligger på massagebänkar och får ryggmassage. Kvinnan har en vit blomma i håret och verkar avslappnad, som om hon precis fått en akupunkturbehandling.

Fakta

Hur massage påverkar dig fysiskt

o Dina röda blodkroppar ökar successivt i antal; 

o Din Blodcirkulation och Din Lymfcirkulation ökar; 

o Din Blodvolym, och då även temperaturen i Dina muskler ökar; 

o Ditt Blodtryck sjunker (tillfälligtvis); 

o Bindvävsbildningen hos Dig motverkas; 

o Din egen kroppskännedom ökar; 

o Du får en djupare och lättare andning; 

o Du börjar använda fler kapillärer; 

o Ditt Immunförsvar Stärks. 

o Dina Muskler blir Smidigare och mer Elastiska; 

o Dina Muskler och Din Hud får en ökad näringsupptagningsförmåga; 

o Muskelatrofieringen vid inaktivitet minskar; 

o Ditt Nervsystem får en lugnande effekt och stress-symptom minskar; 

o Utsöndringen av vätska och slaggprodukter i Din kropp ökar; 

o Dina Muskler får en bättre Återhämtningsförmåga;

Mentalt och känslomässigt

Hur massage påverkar dig mentalt

o Du får en ökad Avslappningsförmågan; 

o Du blir mer medveten om Dina sinnessignaler. 

o Din Kunskap om sambandet mellan kropp och själ ökar. 

o Din Mentala Stress minskar och Du får en lugnare sinnestämning;

Hur massage påverkar dig känslomässigt

o Du tillfredsställer Ditt behovet av beröring och omtanke; 

o Du får en känsla av välmående; 

o Du kan lättare bearbeta känslomässiga bekymmer och problem; 

o Du får en bättre förmåga att uttrycka Dig känslomässigt; 

o Du får en känsla av att vara en helhet och i harmoni

En person ligger med en handduk för ögonen medan en annan person, eventuellt ger hypnosterapi eller massage Göteborg, svävar händerna ovanför pannan på ett lugnande sätt.
En kvinna ligger med ansiktet nedåt på ett massagebänk med en gul blomma i håret, medan en massörs händer svävar ovanför hennes rygg. Tre små gröna ljus är placerade i närheten, vilket skapar en lugn atmosfär perfekt för hypnosterapi eller akupunktursessioner.

Priser

Boka massage

Svensk klassisk massage 30 min

30 minuter, 500 kr


Svensk klassisk massage 45 min

45 minuter, 700 kr

Svensk klassisk massage 60 min

60 minuter, 900 kr


Svensk klassisk massage lyx 90 min

90 minuter, 1 300 kr

(Du får förlänga din massagetid med 15 min. för 250 kr.) 

Tips

Du får töj och träningstips.

Hur ofta bör Du få massage? Naturligtvis är det helt upp till Dig själv. Det rekommenderas att Du den första tiden kommer en gång i veckan och därefter en gång i månaden. Allt är beroende på hur Din kropp mår och vilken tid det tar att får den i balans igen.

OBS Vi ber dig respektera din bokning. Eventuell ändring eller avbeställning ska ske senast 24 timmar innan avtalad tid, Sena avbokningar eller uteblivet besök debiteras kunden på hela ordinarie behandlingssumma. Avbokning ska ske i direkt kontakt med personal på Kiropraktor & Massage Experten Göteborg

Ni kan nå oss på 0720-10 10 43.

Vi svarar på era frågor om Massage (FAQ)

Vad kostar massage 30 min?

Våra massagebehandlingar erbjuder avkoppling och återhämtning. För en halvtimmes session av traditionell massage (30 minuter) är priset från 500 kr. Beroende på typ och längd av massage så varierar priserna.

Vad ska man ha på sig när man går på massage?

När du får en massage är det vanligt att endast de områden som behandlas är avtäckta, medan resten av kroppen skyddas av handdukar för din bekvämlighet och värme. Underkläder behålls.

Hur ofta ska man massera sig?

Generellt sett är det ingen begränsning på mängden massage man kan njuta av, men var medveten om att intensiv massage kan leda till muskelvärk. Det är klokt att vänta åtminstone en vecka mellan sessioner som involverar djupgående tekniker såsom idrottsmassage, koppning eller bambumassage.

Måste man duscha innan massage?

Ingen krav på att duscha före din behandling, men många uppskattar en uppfriskande dusch efteråt. Vid massagen behåller du underkläder på och får ett täcke för värme, undantaget det område som masseras.

Vad är en helkroppsmassage?

Upplev den ultimata avkopplingen med en helkroppsmassage som omfattar allt från huvud till tå. Njut av värmande massagebänkar och doftande oljor i en harmonisk atmosfär.

Hur mycket ska man dricka efter massage?

Efter en massagebehandling stimuleras kroppens eliminering av toxiner och överflödig vätska. För att hjälpa kroppen att avlägsna dessa avfallsämnen är det fördelaktigt att dricka vatten. Dock, om du redan konsumerar mycket vatten dagligen, är det inte lika avgörande. Viktigt är att tömma blåsan inom 30 minuter efter din massage för optimal effekt.

Vad är det för skillnad på thaimassage och vanlig massage?

Thaimassage skiljer sig från traditionell massage genom att inkludera stretchövningar där terapeuten aktivt arbetar med att förlänga klientens lemmar, likt en form av passiv yoga.

När ska man inte gå på massage?

Massage rekommenderas inte alltid – undvik det vid feber, nyligen uppkomna skador, inflammation, hudproblem eller cancer, utom i de allra sista stadierna, råder experter.

Hur mycket klär man av sig på massage?

Vad gäller avklädning för massage? För behandling som fokuserar på övre delen av kroppen är det tillräckligt att ta av sig överdelen. Om du bär en bh kan den sitta kvar, terapeuten öppnar den vid behov när du ligger ned.

Varför blir man sjuk efter massage?

När du får massage förbättras cirkulationen av syre och näringstillförsel till dina vävnader, samtidigt som kroppens avfallssystem effektiviserar borttagandet av toxiner. Det kan leda till tillfällig obehagskänsla.

Vad ska man tänka på efter en massage?

Efter en massage kan det kännas som att energin är låg, så att vila tills full återhämtning rekommenderas starkt. Om träning är målet samma dag, kom ihåg att hydrera väl och mjuka upp musklerna noggrant.

Kan man gå på massage en gång i veckan?

Att erbjuda din kropp tid för återhämtning är essentiellt mellan massagebehandlingarna. För ständiga åkommor, välj massage veckovis eller varannan vecka. Förebyggande? En session månadsvis rekommenderas starkt.

Scroll to Top